Search
Close this search box.

1. KUP GRADA BJELOVARA

Na prvi put održanom turniru u Bjelovaru, nastupilo je 300-tinjak natjecatelja iz cijele hrvatske u četiri muške te četiri ženske starosne kategorije. Turnir je odigran na 16 stolova, a trajao je 2 dana. Prvog dana igrali su najmlađi kadeti i najmlađe kadetkinje, kadeti i kadetkinje, a drugi dan je došao red na mlađe kadete i mlađe kadetkinje, te juniore i juniorke.
Prvog dana u dresovima STK Zabok nastupili su, po prvi put na nekom bodovnom turniru za rang listu RH, najmlađi kadeti. Kasnije tog dana i mlađi kadeti, ali ovaj put u konkurenciji kadeta i kadetkinja. Naši najmlađi članovi su se usprkos početnoj tremi prikazali u vrlo dobrom svjetlu. Iako, što se njih tiče, rezultat još uvijek nije u prvom planu, zabilježene su prve pobjede i dobiveni setovi. Posebno su se istaknuli Franjo Turk i Karlo Franjčec. Od najmlađih kadeta još su nastupili Domagoj Brezak, Tomislav Fišter, Domagoj Kramarić i u konkurenciji najmlađih kadetkinja Jana Šeb. Od mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, koji su nastupili u subotu, istaknule su se Karla Fruk i Klara Cakol. Karla je zabilježila prvu pobjedu protiv starijih protivnica, a Klara Cakol se na veliko iznenađenje svih prisutnih plasirala čak među prvih osam, pobjeđujući cure koje su od nje starije i do tri godine. Prvog dana su nastupili još Ivan Tršinski i Dalibor Hršak, ali usprkos dobroj igri stariji protivnici su ovaj put bili prejaki, međutim Ivan je uspio zabilježiti jednu pobjedu.
Drugi dan za STK Zabok u konkurenciji mlađih kadeta i mlađih kadetkinja nastupili su Ivan Tršinski, Luka Cvetko, Mia Rasonja, Klara Cakol te Karla Fruk. Luka nije imao sreće sa ždrijebom, pa je u grupi dobio dva vrlo jaka protivnika kojima se taj put nije uspio suprotstaviti. Ivan je krenuo u turnir vrlo dobro i prikazao još bolju igru nego prijašnji dan, što je rezultiralo drugim mjestom u grupi i samim time prolaz u glavni ždrijeb. Tamo je zaustavljen od također vrlo raspoloženog Marka Vidačeka (STK IGEA Varaždin). Kod Mije Rasonje je vidljiv velik napredak u igri, ali za sad to još uvijek nije bilo dovoljno za prolaz u glavni ždrijeb. Klara je početak natjecanja u grupi počela vrlo sramežljivo i nesigurno, ali je na kraju ipak uspjela izboriti prolaz kao prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Kasnije je znatno popravila igru, te igrala vjerojatno najbolje poene do sad. Dogurala je do četvrtfinala, gdje ju je čekala stara poznanica Ema Toplek. Ovaj put je Klara odigrala znatno bolje nego u Zadru, te je u dijelovima meča bila apsolutno dominantna. No, u odlučujućim trenucima petog seta ruka se stegnula, te je propušteno vodstvo od 8:5. Karla je također krenula vrlo nesigurno u prvi meč dana, ali je na kraju uspjela s 3:2 dobiti Stelu Metelko (STK Mladost-Iskon). To se kasnije pokazalo vrlo bitno, jer se upravo zahvaljujući toj pobjedi plasirala u glavni ždrijeb turnira, gdje je u prvom kolu poražena od Eme Malešević (STK Bjelovar). Nakon što je u prvom setu propustila četiri set lopte, svaki sljedeći set se osjetila nesigurnost u završnici o čemu svjedoči i konačni rezultat 13:15, 9:11, 9:11. Od juniora smo ovaj put imali također jednog predstavnika. Alan Paučnik je zabilježio jednu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini, što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti