Search
Close this search box.

60. ZAGIPING

ZAGIPING je najveći stolnoteniski turnir u Europi za mlađe kategorije. Nastupilo je cca 1.000 natjecatelja na 60-ak stolova. STK Zabok je predstavljalo 20 natjecatelja. Ivan Tuđa, Mislav Posavec, Roko Rožić, Domagoj Gavranić, Tin Grabrovečki, Vid Lež, Ivan Galac, Luka Kramarić i Hrvoje Martinec se ovaj put nisu kroz kvalifikacije uspjeli probiti u glavni ždrijeb, što je Jakovu Tušeku, Franji Turku, Filipu Pozniću, Ivanu Tršinskom pošlo za rukom. Luka Cvetko, Klara Cakol, Mia Rasonja, Karla Fruk, Karlo Franjčec, Domagoj Kramarić i Jana Šeb su direktno ždrijebani u glavni ždrijeb temeljem rang liste HSTS-a.

Većina nije uspjela ostvariti nikakav zapaženiji rezultat, uglavnom su ih izbacivali igrači iz inozemstva. Domagoj Kramarić i Karlo Franjčec su u kategoriji mlađih kadeta dogurali do 1/8 finala, što je za njih izvrstan rezultat pošto su obojica još uvijek godinu dana mlađi od svojih protivnika.

Klara Cakol je u ekipnom dijelu natjecanja osvojila drugo mjesto u paru s Justinom Mihaljević (Vodovod Osijek). U finalu su članice Uniree iz Uzdina(Srbija) bile uspješnije 3-0. Najznačajniji trenutak meča se dogodio uslijed odigravanja drugog meča kod vodstva od 1:0 za Unireu. Klara je kod vodstva od 2:0 u setovima u trećem setu ispustila vodstvo od čak 10:5, te se u sljedeća dva seta nije uspjela oporaviti. Izabela Lupulescu je slavila rezultatom 3:2. Da bi stvar bila još gora, ždrijeb joj je kasnije dodijelio istu protivnicu u ¼ finala pojedinačnog dijela natjecanja. Iako se Klara naizgled oporavila od poraza koji joj se dogodio ujutro, u drugom setu ispušta šansu da izjednači rezultat na 1:1 u setovima ne iskoristivši 3 set lopte. Ishod trećeg seta je bio i više no predvidljiv, Izabela je slavila rezultatom 3:0.

Po prvi put su na samom Zagipingu nastupili i najmlađi članovi stolnoteniske škole STK Zabok. Nikakav značajniji rezultat od članova iste nije ostvaren, ali to se od njih ovaj put niti nije očekivalo. Većina ih je mlađa po nekoliko godina od najstarijih protivnika u kategoriji najmlađih kadeta. Najviše se istaknuo Jakov Tušek koji je jedini nakon pet susreta prvog dana u kvalifikacijama uvjerljivo pobijedio sve svoje protivnike i zavrijedio ulaznicu za glavni turnir.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti