Search
Close this search box.

CVETKO I MATKOVIĆ BRONČANI NA PRVENSTVU HRVATSKE

U Dugom Selu se od 06.-08.05. održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe kadete. Prvog dana su na rasporedu bila ekipna natjecanja. Naši juniori Luka Cvetko, Ivan Tršinski, Domagoj Kramarić i Ivan Tuđa su u skupini zauzeli 3. mjesto i to nakon poraza od ekipa GSTK Zagreb (0-3) i STK Vodovod Osijek (1-3), a nadjačali su ekipu STK Požege 3-1. Protiv Osječana je bilo šanse, ali je Domagoj Kramarić propustio pobjedu protiv Tomislava Markotića u petom setu kod vodstva 10-7. U borbi za 5. mjesto bili su bolji od ekipe STK Pula rezultatom 3-1, što je isti doseg kao i prošle godine.

U pojedinačnom dijelu nastupili su Luka Cvetko i Domagoj Kramarić. Domagoj nije prošao skupinu, dok je Luka nakon prolaza skupine u 1/8 finala izgubio od Martina Petrovića iz Velike Gorice (2-4). Poveo je Luka 2-0 u setovima, ali je u nastavku Martin bio bolji i nastavio natjecanje.

Mlađih kadeta je na završnom turniru Prvenstva Hrvatske nastupilo četvero, ali nitko nije prošao kvalifikacijsku skupinu. Najbliže prolazu bio je Mislav Posavec, ali je propustio dvije meč lopte u 5. setu protiv Patrika Tomića iz zagrebačkog TIS-a. Njihovo vrijeme za rezultat će biti slijedeće godine.

U igri parova za juniore Luka Cvetko je nastupio sa svojim ligaškim kolegom Lukom Matkovićem i stigli su do polufinala. Tamo su izgubili od braće Martinek iz Dugog Sela. Poveli su naši dečki 1-0, ali su Martineki zaredali s tri seta u svoju korist, iskoristivši svoje iskustvo u zajedničkim nastupima. Ali medalja na prvenstvu Hrvatske je osvojena.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti