JUNIORIMA 3. MJESTO EKIPNO NA PRVENSTVU HRVATSKE

Ovog vikenda od petka do nedjelje u Splitu se održala završnica ekipnog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u kategoriji juniora. Prvi dan održao se ekipni dio natjecanja, a naš tim predstavljali su: Petar Bašić, Mislav Posavec, Hrvoje Martinec i Tin Grabrovečki. U grupnoj fazi natjecanja naša ekipa ostvarila je očekivano 2. mjesto u grupi pobjedom nad STK Malinska Dubašnica rezultatom 3:0 i porazom od favoriziranog GSTK Zagreba 0:3. U eliminacijskoj fazi natjecanja naša ekipa svladala je STK Visiu Trnovec Bartolovečki rezultatom 3:1 s čim su ostvarili 3. mjesto u Hrvatskoj.

Drugi dan započeo je nastupima mix parovima. U toj konkurenciji nastupio je Mislav Posavec u paru s Gabrijelom Alviž (HASTK Mladost Zagreb) te Hrvoje Martinec s Jelenom Vukelić (STK Varaždin). Nažalost oba para su s lakoćom ispala u 1/8 finala.

Nakon mix parova u pojedinačnome dijelu natjecanja nastupilo je šest naših juniora. Jakov Basa, Luka Kramarić i Tin Grabrovečki svoj su nastup završili već u grupnoj fazi dok su Mislav Posavec, Hrvoje Martinec i Petar Bašić svoje grupe prošli kao drugoplasirani.

Drugi dan završio se muškim parovima u kojima su nastupila tri naša para: Martinec-Posavec, Bašić-Grabrovečki i Basa-Kramarić. Jedino je par Martinec-Posavec uspješno prošao 1/8 finala, ali u 1/4 finala su zaustavljeni od prvih nositelja  Zlatkov-Petek sa rezultatom 1:3.

Trećeg dana igrala se završnica turnira u kojem su sudjelovala trojica naših igrača. Na žalost sva trojica su ispala već na početku dana u 1/8 finala. Od Hrvoja Martinca je bio bolji Petar Znika (GSTK Zagreb) rezultatom 4:0, od Petra Bašića Ivan Hencl (STK TIS Zagreb) 4:1, a Mislava Posavca lako je svladao Filip Borovnjak (GSTK Zagreb) 4:0.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti