Search
Close this search box.

KLARA CAKOL S REPREZENTACIJOM U LIGNANU

Na ITTF turniru iz WJC serije u talijanskom Lignanu nastupila je hrvatska kadetska reprezentacija. U Lignanu su u dresu s hrvatskim grbom nastupili Josip Arbanas, Matija Hrelec, Martin Petrović, Mario Banek, Klara Cakol, Matea Ombla, Vlatka Vrdoljak i Mihaela Brodar.

Hrvatska „A“ (Petrović, Hrelec) je u kvalifikacijskoj skupini pobijedila mješovitu ekipu Izraela i Češke s 3:0, dok su od Poljske poraženi s 0:3. Ekipa je drugim mjestom u skupini izborila nastup u glavnom turniru gdje su poraženi od Švedske „A“ s 2:3. Naša „B“ ekipa (Arbanas, Banek) je poražena od Češke „A“ 2:3, Njemačke „B“ 0:3 i Švicarske 0:3 te je zauzela 4.mjesto u kvalifikacijskoj skupini.

Naša ženksa prva ekipa (Ombla, Cakol) je u kvalifikacijskoj skupini zauzela 1.mjesto pobjedama nad Češkom „A“ 3:1, mješovitom ekipom Srbije i Austrije 3:2 te Italije „C“ 3:0. U glavnom turniru naše ekipa je poražena od Njemačke „B“ s 0:3. Naša druga ekipa (Brodar, Vrdoljak) je poražena od Njemačke „B“ s 0:3, dok je pobjedom nad Mađarskom od 3:2 izboren glavni turnir. U glavnom turniru naše djevojke su poražene od Poljske s 2:3.

Kod kadeta skupinu su u pojedinačnom dijelu natjecanja prošli Josip Arbanas kao prvoplasirani i Matija Hrelec kao drugoplasirani. Arbanas je pobijedio Tay Minga (HKG) 3:0 i Puppa Enrica (ITA) 3:1 što je bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini. U prvom kolu glavnog turnira Arbanas je poražen od Talijana Luce Bressana s 0:3. Hrelec je u skupini pobijedio Trifira (ITA) 3:0 dok je poražen od odličnog Poljaka Wereckog s 0:3. U glavnom turniru Hrelec je poražen od Šveđanina Gullba s 1:3.

Kod kadetkinja skupinu su prošle Matea Ombla, Klara Cakol i Mihaela Brodar. Ombla je u skupini bila bolja od Pyskate (CZE) 3:1, Poljakinje Wereszczake (POL) 0:3, dok je poražena od Talijanke Mosconi što je bilo dovoljno za drugo mjesto. U glavnom dijelu turnira Ombla je poražena od Čehinje Sevcikove s 1:3. Cakol je u skupini zabilježila sve tri pobjede. Pobijedila je Causse (FRA) s 3:2, Blechovu (CZE) 3:1 te Talinamu Mosconi s 3:0. U glavnom dijelu turnira je u prvom kolu poražena od Mađarice Feher s 2:3 u setovima. Mihaela Brodar je u skupini bila bolja od Slazak (POL) s 3:0 i Sfameni (ITA) 3:0 dok je poražena od Njemice Kaim s 0:3. U glavnom turniru je poražena od Hongkonžanke Mak Tze s 0:3.

Preostali naši predstavnici nisu uspjeli proći kvalifikacijske skupine. U igri parova četvrtzavršnicu su izborili Josip Arbanas i Mario Banek, dok su kod djevojaka isti plasman ostvarile Mateja Ombla i Klara Cakol.
(prenešeno s www.hsts.hr )

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti