Search
Close this search box.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR JUNIORA

U Zagrebu se održao kvalifikacijski pozivni turnir druge grupe za TOP-16 juniora na kojem su nastupila četiri naša natjecatelja: Mislav Posavec, Hrvoje Martinec, Luka Kramarić i Tin Grabrovečki. Za plasman na završni TOP-16 turnir najboljih juniora Hrvatske bilo je potrebno ostvariti jedno od prva četiri mjesta u svojoj skupini.

U grupi A prvi meč su odigrali Grabrovečki i Kramarić. U tom napetom meču Kramarić je uspio doći do pobjede nad klupskim kolegom pobijedivši 3:2. Međutim u nastavku Kramarić je pobijedio još u samo dva meča te je završio na šestome mjestu u grupi A. Grabrovečki je nakon tog poraza od klupskog kolege u nastavku uspio doći do tri pobjede i u posljednjem meču koji je odlučivao o prolazu porazio je i Lovru Kaleba (STK Split) rezultatom 3:2. Tako je završio natjecanje sa omjerom mečeva 4:3 što je bilo dovoljno za treće mjesto u skupini A.

Grupu B otvorili su Posavec i Martinec. U tom meču Posavec je slavio sa 3:0. Nakon toga Posavec je izgubio još samo dvije partije,  te je s ukupno 5 pobjeda osvojio treće mjesto u grupi B. Martinec je nakon poraza od Posavca ostvario četiri pobjede, ali je izgubio od Borne Zohila (STK Pula) 1-3 i u krugu s istim skorom od 4-3 nije imao sreće te je završio na petome mjestu u grupi B.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti