Search
Close this search box.

OTVORENO MEĐUNARODNO PRVENSTVO ZAGREBA ZA KADETE “59. ZAGIPING” (Zagreb)

Ovogodišnji tradicionalni međunarodni turnir 59. Zagiping okupio je oko 1000 djece, od kojih su neki najbolji mladi stolnotenisači Europe. Neki od natjecatelja koji su bili prisutni, osim Hrvatske, dolazili su još iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbine, Ukrajine, Mađarske, Rumunjske, Italije, Njemačke, Francuske, Norveške, Rusije, itd.
Od igrača iz stolnoteniske dvorane STK Zaboka u petak su nastupili Poznić, Tršinski, Cvetko, Tuđa, Rožić i Jana Šeb, koji su se borili za pravo da nastupe u subotu i budu uvršteni u glavni ždrijeb natjecanja. Tamo su ih već, svako u svojoj kategoriji, čekali Franjčec, Kramarić, Cakol, Fruk i Rasonja. U ekipnoj konkurenciji u glavnom ždrijebu su se temeljem rang liste našli Franjčec i Kramarić, te Cakol sa igračicom STK Šenkovec, Nikom Jakopović. U glavni ždrijeb su se još kroz kvalifikacije uspjele probiti Fruk i Rasonja.
U subotu je većina delegacije STK Zabok stigla u Dom Sportova već u 8:00. Prvo je počeo ekipni dio turnira. Fruk i Rasonja završile su svoj nastup već u skupini isto kao i ekipa Franjčec-Kramarić. Rusi, Crnogorci i ostali natjecatelji iz inozemstva bili su jednostavno kvalitetniji i konkretniji. Cakol je u ekipi s Jakopović također ispala u skupini, usprkos tome što je Klara iz 6 svojih pojedinačnih mečeva izvukla 6 uvjerljivih pobjeda. Trenutna indisponiranost kolegice iz Varaždina i nemogućnost uigravanja igre parova koštala ih je na kraju boljeg plasmana, onog koji vodi u polufinale.
U pojedinačnom dijelu natjecanja izdvojile su se Mia Rasonja, Karla Fruk i Klara Cakol. Mia i Karla svoje skupine prošle su kao druge dok je Klara bila uvjerljiva prva, iako je umor zbog mnogih već odigranih susreta u ekipnom dijelu natjecanja bio uvelike prisutan. Meč u kojem bi im pobjeda donijela pravo nastupa na turniru u 1/8 finala sljedećeg dana počeo je u 22:00. Klara je pokleknula pred igračicom Šenkovca Petrom Petrinšak. Karla je izgubila tijesno 3:2 od igračice Sudtirola (ITA), dok je Mia gotovo iznenadila jednu od najboljih Slovenki Zalu Veronik.
Muškom je dijelu ekspidicije ovaj put nažalost nedostajalo malo više sportske sreće i umijeća usprkos prikazanom trudu i zalaganju.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti