Search
Close this search box.

POČINJE EUROPSKO PRVENSTVO

Prekosutra u češkoj Ostravi započinje 56. po redu prvenstvo Europe u stolnom tenisu za juniore i kadete. Već prema dugogodišnjoj tradiciji boje naše zemlje branit će četiri selekcije. Za juniore pod vodstvom Nevena Karkovića, koji je ujedno i glavni trener svih selekcija, nastupiti će Tomislav Pucar, Filip Zeljko, Franjo Josip Marelja i Vedran Bakač. Pod vodstvom iskusnog Ivana Vidolina nastupit će juniorke koje će igrati u sastavu Lea Rakovac, Mateja Jeger, Paula Markati i Dorina Srebrnjak. Bogdan Đekić će na prvenstvu voditi ekipu kadeta za koje će igrati Martin Petrović i Luka Martinek, dok će svoje vatreno krštenje na EP-u imati mladi i perspektivni trener Luka Vrančić koji će na prvenstvu voditi ekipu kadetkinja za koje će nastupiti Matea Ombla, Klara Cakol i Mihaela Brodar.

Juniori i juniorke su sa pripremama započeli 26.06. u Zagrebu u Dvorani III Doma Sportova (juniori) i Dvorani OŠ Kreativan razvoj (juniorke). Nakon sedam dana zagrebačkih priprema juniori su otišli na trening kamp u slovački Senec zajedno s odgovarajućim selekcijama Slovačke i Italije. Prema riječima Nevena Karkovića trening kamp je bio vrlo dobar, sparinzi su bili kvalitativno približno razini naših igrača tako da su se ostvarili svi planirani zadaci. Dečki su trenirali odlično, nije bilo ozljeda te je plan ispunjen u potpunosti. Dečki još uvijek nisu u pravoj formi, međutim forma je u uzlaznoj putanji tako da će do početka natjecanja ekipa biti potpuno spremna – dodao je Karković. Juniori su u skupini s Francuskom, Rusijom i Belgijom. Naizgled teška skupina, međutim ukoliko se ostvari plasman na jedno od prva dva mjesta u skupini momčad će imati nešto lakši ždrijeb u dijelu natjecanja kada neće imati pravo na poraz.

Juniorke su nakon zagrebačkog dijela priprema otišle, kao i prošle sezone, na pripreme u Dusseldorf s reprezentacijom Njemačke. Ritam teninga je bio izuzetno žestok tako da su naše djevojke posljednja dva-tri treninga prije odlaska u Ostravu odradile u nešto slabijem ritmu kako bi dobile neophodnu svježinu pred početak natjecanja. Prema riječima Ivana Vidolina ekipa je u vrlo solidnom stanju tako da se očekuje borba za medalje, te je nastavio, da do početka natjecanja mora razriješti još samo jednu dvojbu, a ta je tko će započeti natjecanje u udarnoj ekipi uz Rakovac i Jeger. I Markati i Srebrnjak imaju svoje vrline i mane, te da će prije samog početka natecanja donijeti konačnu odluku. Juniorke su u skupini s Njemačkom, Češkom i Grčkom. Sve ispod drugog mjesta u skupini bilo bi vrlo neugodno iznenađenje, dok bi se s reprezentacijom Njemačke trebala voditi velika borba za prvo mjesto u skupini. Ukoliko naše djevojke osvoje prvo mjesto u skupini put do medalje biti će otvoren.

Kadeti su s pripremama započeli osam dana kasnije od juniora te su im se pridružili na pripremama u Senecu. Prema riječima Bogdana Đekića dečki su radili izvanredno, pristup je bio maksimalno dobar te su bili posebno dobri u pripremnim mečevima koje su igrali s odgovarajućim selekcijama Slovačke i Italije. Dečki na turniru kreću iz druge jakosne skupine te su u skupini s Portugalom, Srbijom i Crnom Gorom. Svaki poraz u skupini udalje našu momčad od plasman u prvu jakosnu skupinu, tako da će od samog početka turnira na Petroviću i Martineku biti velik pritisak jer je vrlo malo mogućnosti za popravak. Ukoliko zauzmu prvo mjesto u skupini plasirati će se u doigravanje u kojem ih čeka protivnik iz prve jakosne skupine. Tek ako taj susret pobjede plasirat će se u prvu jakosnu skupini što bi bio izuzetno velik uspjeh.

Kadetkinje su s priprema započele u Zaboku, a nastaville su ih u slovenskom Otočcu na kojem su bile zajedno s kadetskim i juniorskim reprezentacijama Slovenije i Italije. Djevojke su trenirale vrlo dobro, imale su odličan sparing ali su pripreme u manjoj mjeri poremetile sitne ozljede djevojaka, koje su sada sanirane tako da će djevojke biti u potpunosti spremne za početak EP-a – rekao je trener ekipe Luka Vrančić. Kadetkinje su u skupini s Francuskom, Švedskom i Litvom. Ukoliko djevojke izbore jedno od prva dva mjesta u skupini, četvrtzavršnica, što bi bio ogroman uspjeh, ne bi trebala biti predaleko. Realna prognoza je ta da je Francuska veliki favorit skupine, tako da će naše djevojke za drugo mjesto u skupini voditi veliku borbu sa selekcijama Švedske i Litve.

(Prenešeno sa www.hsts.hr)

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti