Search
Close this search box.

POVRATAK NA VRH TABLICE

S dvije gostujuće pobjede STK Zabok se ponovno vratio na vrh tablice 1. hrvatske lige-zapad. Prijepodne je odrađena utakmice protiv STK Bajer u Fužinama. Domaćini su nastupili u oslabljenom sastavu, tako da je izborena lagana pobjeda od 4-0.

Popodne je na redu bila utakmica protiv STK Kvarner u Rijeci. Glavni konkurenti za prvo mjesto bili su osokoljeni našim kiksom iz prethodnog kola protiv Jaske i željeli su revanš za poraz iz jesenskog dijela. U prvom meču se Luka Cvetko vrlo hrabro suprotstavio Damiru Atikoviću. Dobio je prvi set i bio je na pragu izboriti i drugi, ali iskusni bivši reprezentativac i olimpijac Hrvatske iskoristio je svoje dugogodišnje iskustvo te je ipak tijesno svladao našeg juniora. U slijedećem meču očekivali smo da Ivan Zeljko poravna rezultat protiv Duška Morića, međutim domaći igrač iznenađujuće je svladao Zeljka u pet teških setova. Iza toga Luka Matković rutinirano svladava otpor iskusnog Franje Capana i smanjuje na 2-1 za domaćina. Igra parova donijela je infarktnu završnicu, u kojoj je bilo nevjerojatnih obrata i prelijepih poteza. Naši su poveli 2-0, ali domaćini izjednačavaju na 2-2 u setovima. Odlično je u paru cijelo vrijeme djelovao Luka Cvetko, međutim na momente indisponirani Zeljko u samoj završnici 5. seta odigrava nekoliko odličnih poteza i donosi nam pobjedu u paru i poravnanje na 2-2.

Slijedio je meč između dva najbolja igrača obje momčadi. S obzirom na do tada prikazano, veće šanse su bile na strani Atikovića, međutim Ivan Zeljko ko da se probudio iz nekog sna. Ekspresno i vrlo uvjerljivo je svladao domaćeg igrača sa 3-0 u setovima (9, 4, 4). Za četvrti bod i naše slavlje pobrinuo se Luka Cvetko, pobjedom nad Trahlićem (3-0).

Ovom pobjedom porasli su naši izgledi za osvajanjem prvog mjesta u ligi i plasmanom u Hrvatsku stolnotenisku superligu. Sve je sada u našim rukama, te očekujemo da će preostale četiri utakmice potvrditi naša očekivanja. Već slijedeće subote, 12.03. očekuju nas dvije domaće utakmice protiv STK Opatije i STK Brovinja.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti