Search
Close this search box.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE

STK Pula je bila domaćin trodnevnog Prvenstva Hrvatske za juniore u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Naši juniori su se kvalificirali na završnicu osam najboljih ekipa u Hrvatskoj, a u pojedinačni konkurenciji kvalificirali su se kroz regionalne kvalifikacije Mislav Posavec, Hrvoje Martinec i Tin Grabrovečki.

U ekipnom dijelu turnira STK Zabok bio je u grupi sa GSTK Zagreb, STK Mihovljan i STK Strmac iz Nove Gradiške. Već u prvom meč protiv STK Mihovljan moglo se primijetiti puno nervoze među našim igračima, no Mislav Posavec je odlično otvorio pobjedom 3-0 nad prvim igračem Mihovljana Noom Vreskom. U idućem meču Hrvoje Martinec je poveo 1-0 protiv Matije Strbata, ali Matija Strbat uspijeva preokrenuti meč u svoju korist te uspijeva svladati našeg igrača sa 3-2. U trećem meču Tin Grabrovečki je bez većih problema svladao trećeg igrača Mihovljana, da bi potom Mislav Posavec iznenađujuće izgubio od Matije Strbata rezultatom od 0-3. Noa Vresk je u odlučujućem meču poveo 2-0 u setovima, Hrvoje Martinec je smanjio razliku na 2-1, ali Vresk ipak dobiva četvrti set i donosi pobjedu za STK Mihovljan. U ostalim mečevima ostvareni su očekivani rezultati. U pobjedi nad STK Strmac u ekipu je uskočio i Jakov Basa te pobjeđuje Matića 3-0, te očekivani poraz od ekipe GSTK Zagreba koja je kasnije odnijela titulu državnog prvaka.

U borbi za 5. mjesto Mislav Posavec ponovno odlučno otvara susret pobjedom na Milohanovićem 3-1, ali u drugom meču Tin Grabrovečki neočekivano gubi od Zohila rezultatom od 1-3. Hrvoje Martinec nije imao problema protiv trećeg igrača STK Pule svladavši ga sa 3-0, a u zadnjem meču Tin Grabrovečki opet iznenađuje, ali ovaj put u našu korist pobjedom nad prvih igračem Pule Milohanovićem.

U pojedinačnoj konkurenciji Tin Grabrovečki i Hrvoje Martinec neočekivano su ispali u grupnoj fazi dok je dalje prošao samo Mislav Posavec kojeg je u osmini finala zaustavio Ivan Hencl (STK TIS) rezultatom 1-4.

U mješovitim parovima Tin Grabrovečki je sa Anom Znikom (STK Samobor) ispao u prvom krugu od kombinacije Zlatkov-Kovaček.

U muškim parovima Martinec-Grabrovečki ispali su u prvog krugu od Vekić-Lozušić 0-3, dok je Posavec u kombinaciji s Brunom Petekom (STK TIS) u prvom krugu svladao par Milak-Stočko 3-0, ali malo kasnije svladani su od para Vidan-Petek Borna rezultatom 0-3.

Naši igrači nisu i ne mogu biti zadovoljni svojim nastupima i rezultatima proteklog vikenda. Mjeseci neaktivnosti vidljivi su u svakom segmentu, pogotovo prema onima koji nisu imali tako dug period bez treninga.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti