Search
Close this search box.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I NAJMLAĐE KADETE

Proteklog vikenda se u Dugom Selu održalo Prvenstvo Hrvatske za kadete i najmlađe kadete. Od najmlađih svoje su pravo nastupa na završnici PH ostvarili Marko Gorički u kategoriji najmlađih kadeta, te Nela Krznar i Marta Drempetić Hrčić u kategoriji najmlađih kadetkinja. Dok je pred Markom još jedna godina u kojoj se očekuje značajniji napredak u igri za poen, te je ovaj turnir iskoristio za skupljanje prijeko potrebnog iskustva, od Nele i Marte u budućnosti se očekuje više.

Ema Fučkar se kao još mlađa kadetkinja izborila za svoju ulaznicu na završni turnir kadetkinja kroz kvalifikacije. Kod Eme je vidljiv velik napredak, kako u tehničkom dijelu, tako i u igri za poen. Ema je u grupnoj fazi ostvarila jednu pobjedu, te prilično namučila starije nositeljice.

Kadeti Tin Grabrovečki, Mislav Posavec i Hrvoje Martinec su u svojoj ulaznoj godini ostvarili plasman na završnicu PH. Na njima je da iduće sezone pokažu koliko vrijede. Ipak, veseli činjenica da je svaki od njih ostvarili poneku pobjedu u grupnoj fazi, a Posavec i Martinec su zaustavljeni tek u 1/8 finala od starijih protivnika. Filip Borovnjak (GSTK Zagreb) i Bruno Petek (STK TIS Zagreb) bili su prejaki i slavili su rezultatom 4:0, što ne čudi s obzirom da su obojica ove godine vrlo ozbiljni kandidti na mjesto u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.

U konkurenciji parova malo je nedostajalo da se par Martinec-Posavec ne okiti i medaljom. U 1/4 finala u tijesnom meču poraženi su od para Zlatkov-Milohanović (D. Selo-Pula) rezultatom 1:3.

U ekipnom dijelu natjecanja naši kadeti su u sastavu Posavec, Martinec, Bašić, Rožić osvojili 5. mjesto. U odlučujućem meču za već spomenuti plasman svladana je ekipa STK „Opatija 08“ rezultatom 3:2.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti