Search
Close this search box.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE I MLAĐE KADETKINJE

Nakon što su na kvalifikacijskim turnirima izborile nastup na Prvenstvu Hrvatske u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u kategoriji mlađih kadetkinja, Klara Cakol, Karla Fruk i Mia Rasonja osvojile su pehar za 3. mjesto ekipno.
U petak su naše cure nastupile u ekipnom dijelu počevši natjecanje u skupini sa STK Sveti Jakov Jadranovo, STK Mošćenica i STK Opatija 08. Zauzele su drugo mjesto zbog poraza o STK SV. Jakov (2-3). Iako je Klara dobila obje igračice, Karla i Mia nisu uspjele izboriti pobjedu. Iza toga pobjedile su STK Šenkovec (3-2), drugoplasiranu ekipu iz druge skupine i tako osvojile treće mjesto ekipno u konkurenciji mlađih kadetkinja. I ovaj put je Klara bila nositelj igre sa dvije pobjede, a pridružila joj se i Karla Fruk sa jednom pobjedom. Odlučujući meč je bio Cakol-Toplek, u kojem je Klara prvi put pobjedila suparničku igračicu i donijela svojoj ekipi slavlje. Prvo mjesto osvojile su cure iz STK Sveti Jakov Jadranovo.
U subotu se natjecalo u pojedinačnoj konkurenciji i uspjeh je bio slabiji od očekivanog. Mia i Karla su rezultatski podbacile, te su natjecanje završile već u skupinama, dok je Klara zauzela drugo mjesto u skupini nakon poraza od Mateje Omble iz Zadra. U nastavku je sa mnogo problema dobila Tipura Ivonu iz Mošćenice, te smo očekivali izdanje iz ekipnog dijela u nastavku natjecanja. U nedjelju u meču ¼ finala protiv Ratajec iz STK Varaždin krenulo je odlično u prvom setu, ali je krajem drugog seta nastupila kriza u igri, koja je dovela do poraza. Tako je izostalo odličje s Prvenstva Hrvatske, međutim Klara je bila najmlađa u završnici turnira i rezultati i odličja će doći u narednim godinama. Natjecalo se i u igri parova, gdje je naš par Cakol-Fruk izgubio u ¼ finala od para Ratajec-Brodar iz Varaždina, a Mia Rasonja je igrala u paru sa Lucijom Mamić iz Sv. Nedelje, te su također zaustavljene u ¼ finala.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti