Search
Close this search box.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA SENIORE I MLAĐE SENIORE

Ovog vikenda u Vrsaru održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore (U-21) i seniore. U obje kategorije predstavljali su nas: Petar Bašić, Hrvoje Martinec, Mislav Posavec i Tin Grabrovečki.

Prvog dana igralo se Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore (U-21) u pojedinačnoj kategoriji, parovima i mješovitim parovima. U pojedinačnoj kategoriji najveći rezultat ostvario je Mislav Posavec prošavši grupu, no kasnije istoga dana zaustavljen je od strane Luke Lozušića (GSTK Zagreb) 1-4. U natjecanju po grupama pobjede su ostvarili Petar Bašić nad  Deni Valeom iz STK Pule 3-2, nakon zaostatka 2-1 u setovima i 10-6 te Tin Grabrovečki pobjedom nad Janom Grujevićem (STK Vrsar) 3-2, no oba su nažalost ispala iz grupe porazima u odlučujućim mečevima.

U parovima su nastupili Tin Grabrovečki i Mislav Posavec te Hrvoje Martinec i Petar Bašić, ali niti jedan par nije ostvario veće rezultate. U mješovitim parovima Hrvoje Martinec je nastupio sa Senom Smailji iz Vrsara te prošao prvo kolo pobjedom nad parom Vincek-Znika 3-2, no u borbi za medalju su zaustavljeni od kasnijih pobjednika turnira Borna Petek-Zrinka Rebić s 3-1. Parovi Bašić-Ščepanović i Posavec-Alviž ispali su već u prvom kolu.

U petak, drugi dan, počelo je seniorsko Prvenstvo Hrvatske. U pojedinačnoj konkurenciji nitko nije prošao skupinu, no Mislav Posavec je igrao vrlo napet meč za prolaz skupine sa Davorinom Pongracem, ali je nažalost izgubio 1-4. Nedavni lom šake ostavio je traga te je nastupio praktički bez treninga. Također je važno za napomenuti da je iskusni i neugodni Pongrac sljedećeg dana pobijedio Ivora Bana (GSTK Zagreb), koji je dan ranije osvojio PH u mlađim seniorima.

U parovima ponovo nije bilo značajnijih rezultata. Dok je u kategoriji mješovitih parova par Martinec-Smajilji iznenadio jaki par Zovko-Ilić sa 3-2, no kasnije su opet zaustavljeni od para Petek-Rebić.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti