Search
Close this search box.

REGIONALNE KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO HRVATSKE

U Dugo Selu održane su ekipne kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske za kategorije juniori i mlađi kadeti. U međusobnim dvobojima tražila se samo po jedna najbolja ekipa u svakoj kategoriji za plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske.

Mlađi kadeti zauzeli su 2. mjesto iza ekipe Dugog Sela. Za prvo mjesto poraženi su rezultatom 1:3. Jedinu pobjedu ostvario je Luka Kramarić. Uz njega su još su nastupili Marko Gorički i Marko Selimbašić, dva najmlađa kadeta čije vrijeme tek dolazi, ali su pokazali da će se već u skoroj budućnosti moći na njih računati.

Mlađe kadetkinje ostvarile su plasman na PH osvojivši 1. mjesto ispred ekipe STK Samobor i STK Stubica. Ekipu je predvodila Ema Fučkar, koja je unatoč prilično lošoj izvedbi izgubila samo jedan set na turniru. U utakmici protiv Samobora pobjednički bod donijela je Marta Drempetić Hrčić, dok je odlučujuću petu partiju protiv Stubice dobila Nela Krznar. Nela i Marta su u zadnjih nekoliko mjeseci pokazale zavidan napredak u igri za poen, što je odraz njihovog sve boljeg pristupa treningu.

Svake godine naša juniorska ekipa je već tradicionalno oslabljena za našeg dotadašnjeg najboljeg člana. Tako su ovaj put neka nova imena dobila priliku da predstavljaju klub. Nastupili su Ivan Tuđa, David Iveković, Luka Iveković, te kadeti Petar Bašić i Mislav Posavec. Svi su dobili priliku odigrati barem po jedan meč i u globalu ostavili vrlo dobar dojam, kako pojedinačno tako i kao ekipa. Osvojili su drugo mjesto ispred Zagorca iz Krapine, a iza ekipe STK Velika Gorica-Stanfar. Protiv Velike Gorice je David Iveković propustio iznenaditi favoriziranog Javora u petoj, odlučujućoj partiji. Da bi uopće došlo do zadnjeg meča pobrinuo se Petar Bašić koji je iznenadio Domagoja Elgera.

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti