Search
Close this search box.

TOP-12 KADETA U ZABOKU

STK Zabok je bio domaćin turnira 12 najboljih kadeta Hrvatske, a Zabok je imao tri predstavnika, Mislava Posavca, Roka Rožića i Hrvoja Martinca. U dva dana najbolji su igrali svatko sa svakim.

Prvog dana turnir je počeo međusobnim razračunavanjem naših igrača između sebe. Do pauze najuspješniji je bio Mislav Posavec, dobivši oba meča protiv klupskih kolega Rožića i Martineca te je dodao još dvije pobjede nad Rinom Vidanom iz STK Split i Leonom Benkom STK TIS Zagreb. Rožić je ostvario jednu pobjedu, a Martinec je imao jako težak raspored pa do pauze nije okusio pobjedu.

Nakon pauze stvari su se promijenile, Posavec je zaredao s tri poraza. Prvo je glatko izgubio od raspoloženog Lea Vekića iz STK Pula (0-3), nastavio je s lošom igrom i izgubio od Leonarda Petrovića iz GSTK Zagreba (2-3), a za kraj je izgubio i od Roka Metra iz HASTK Mladost Zagreb (2-3). Za razliku od njega Martinec je ostvario pobjedu nad jednim od favorita turnira, Rokom Meterom te zatim i nad Morenom Stanišićem i najavio da bi mogao u nastavku zabilježiti još koju pobjedu. Rožić je pobjedi nad kolegom Hrvojem dodao još pobjedu nad Leonardom Petrovićem (3-2).

Drugog dana Rožić  je započeo pobjedom nad Morenom Stanišićem iz STK Stubaki (3-2) te pridodao još jednu pobjedu na Lukom Lozušićem iz STK Zagreb (3-1). Martinec nije imao više uspjeha iako je u nekoliko susreta bio blizu uspjeha. Posavec koji je krajem prvog dana naredao tri poraza, nedjelju je završio s četiri pobjede i na kraju izborio postolje. Prvo je dobio Bornu Peteka iz STK TIS Zagreb (3-2), zatim je lako svladao Stanišića (3-0) i Lozušića (3-0). Za kraj je dobio i Luku Zlatkova iz Dugog Sela (3-2).

Prvo mjesto je na kraju osvojio Leo Vekić iz Pule sa skorom pobjeda i poraza 9-2. Četiri igrača su turnir završili sa skorom 8-3 te je izračunom međusobnih mečeva ispalo da je drugo mjesto osvojio Roko Meter iz Zagreba, a treće mjesto naš Mislav Posavec. Roko Rožić je zauzeo 8. mjesto sa skorom 4-7, a Hrvoje Martinec 11. mjesto sa skorom 2-9.

1.

LEO VEKIĆ STK PULA

9-2

2.

ROKO METER HASTK MLADOST Zagreb

8-3

3.

MISLAV POSAVEC STK ZABOK

8-3

4.

LUKA ZLATKOV STŠK DUGO SELO

8-3

5.

BORNA PETEK STK TIS Zagreb

8-3

6.

RINO VIDAN STK SPLIT

6-5

7.

LEONARDO PETROVIĆ GSTK ZAGREB

6-5

8.

ROKO ROŽIĆ STK ZABOK

4-7

9.

LUKA LOZUŠIĆ GSTK ZAGREB

3-8

10.

LEON BENKO STK TIS Zagreb

3-8

11.

HRVOJE MARTINEC STK ZABOK

2-9

12.

MORENO STANIŠIĆ STK STUBAKI Stubičke Toplice

1-10

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti