Search
Close this search box.

ZABOK I TREĆI PUT OSVOJIO KUP KZŽ

Finale 3. izdanja stolnoteniskog kupa KZŽ odigrano je u vrlo dobroj organizaciji STK Zabok, pred 50-ak gledatelja u dvorani Elektre Zabok. Za finale su se izborile dvije trenutno ponajbolje ekipe u županiji, STK Zabok i STK Zagorec Krapina.

U borbu za prijelazni pehar ušle su u najjačim postavama, a utakmica je otvorena dvobojem Alana Paučnika (STK Zabok) i Igora Dolovčaka (STK Zagorec). Bio je to neizvjestan meč u kojem je Paučnik izborio tijesnu (3-2), ali važnu pobjedu za Zabok. U nastavku je Luka Cvetko čisto sa 3-0 dobio Krešimira Puljka i donio i drugi bod domaćinu. Zatim je za Zagorec nastupio njihov najbolji igrač Krešimir Maras, te je pobjedom nad Lukom Vrančićem (3-1) smanjio rezultat u meču na 2-1. Cvetko ponovno diže prednost domaćina na 3-1 pobjedom nad Dolovčakom (3-1), ali Maras ponovno smanjuje svladavši Paučnika (3-0).  Nakon pobjede Luke Vrančića nad Puljkom (3-0), Zabok je došao na domak pobjede i falio mu je još samo bod za konačno slavlje u finalu, a na redu je bio dvoboj trenutno dva najbolja igrača u županiji. Luka Cvetko i Krešimir Maras započeli su meč vrlo izjednačeno, ali je Cvetko u finišu prvog seta bio uspješniji. Drugi set je Maras dobio lako, ali u slijedeća dva seta je Cvetko odigrao sigurno i donio konačnu pobjedu svojoj ekipi. Za istaknuti je i izniman fair-play potez Krešimira Marasa u samoj završnici odlučujućeg meča protiv Cvetka, gdje priznaje jednu spornu lopticu za protivnika usprkos odluci sudaca u njegovu korist.

Nakon trijumfa u ligi i osvajanja kupa, STK Zabok već drugu godinu zaredom osvaja duplu krunu u natjecanjima u organizaciji Stolnoteniskog saveza KZŽ. Tome treba pridodati i dominaciju u natjecanjima za mlađe kategorije, gdje pripadnici naše stolnoteniske škole vode po broju osvojenih naslova u županiji. Zatim da je Luka Cvetko nakon više godina dominacije Krešimira Marasa uspio ove godine biti uspješniji, što dokazuje i prvo mjesto na županijskoj rang listi. Zaključak je da je i ova sezona bila iznimno uspješna, što svima u klubu daje veliku dozu zadovoljstva i opravdava sav naš trud i zalaganje, a podstrek je i za daljnji rad.

ZABOK – ZAGOREC 5-2

kup_2014_peharkup_2014_ekiekup_2014_gledaoci_2kup_2014_klupa_zabokakup_2014_klupa_zagorcakup_2014_maras_cvetkokup_2014_maraskup_2014_cvetkokup_2014_cvetko_2

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti