Search
Close this search box.

ZIMSKI STOLNOTENISKI KAMP U ZAGORJU

Već treću godinu uzastopce u Zaboku se održava stolnoteniski kamp Krapinsko-zagorske županije. Od 27. do 30. prosinca tridesetak ponajboljih klinaca s područja Zagorja, zajedno sa svojim trenerima, prisustvovali su kampu, koji se održavao u dvije starosne skupine.

U prvoj skupini trenirali su većinom oni najmlađi igrači, dok su onoj drugoj bili ponajbolji zagorski stolnotenisači od kojih se neki već natječu i u juniorskoj konkurenciji.
Na kampu su sudjelovali igrači i treneri iz četiri zagorska kluba: Nikola Gospočić (STK Stubica, Donja Stubica), Tomislav Kačavenda (STK Stubaki, Stubičke Toplice), Krešimir Puljko i Branko Krkalo (STK Zagorec, Krapina), te Luka Vrančić (STK Zabok, Zabok), koji je i vodio kamp.
– Kamp je zamišljen prije koju godinu na način da se treneri sastanu dva do tri puta godišnje i razmjene iskustva s ciljem da se rad s djecom u Županiji digne na jednu višu razinu, dok je individualni napredak igrača, koje dovode na kamp, u drugom planu. S obzirom na rezultate u najmlađim kategorijama na državnom nivou proteklih godinu dana u tome izgleda i uspijevamo – istaknuo je Luka Vrančić.
Tema kampa je bilo ponavljanje tehničkih elemenata te metodika učenja istih, te kako čim kvalitetnije raditi s većim grupama djece u manjim dvoranama i skromnijim uvjetima.

– Najviše smo se osvrtali na osnove osnova poput pravilnog držanja reketa, stava, osnova tehnike kretanja itd. Iako su rezultati, koje natjecatelji s područja Županije ostvaruju na turnirima, vrlo dobri ili odlični, mislim da smo relativno ‘tanki’ u tim nekim tehničkim osnovama, koje bi kasnije trebale služiti kao čvrst temelj za proizvodnju kvalitetnih kadeta i juniora, koji bi čak jednog dana potencijalno mogli biti i reprezentativci – dodao je Vrančić.
Od prije koju godinu zabilježen je znatan rast broja mladih stolnotenisača u Krapinsko-zagorskoj županiji.
– U Županiji, koja još donedavno nije imala ni jedan ozbiljno formiran klub, sad imamo četiri kluba koja ozbiljno rade s djecom. Osim Zaboka većina klubova se bori s problematikom dvorane. Naime, Krapina i Stubica funkcioniraju u dvoranama osnovnih škola gdje imaju dva do tri termina tjedno, što je usprkos velikodušnosti ravnatelja premalo da bi se kasnije stvorio kvalitetan kadet ili junior. Stubaki su zasad ograničeni na dvoranu u koju stanu samo dva stola što je za njihovih tridesetak klinaca premalo. Zabok, koji trenutno jedini u županiji ima uvjete za vrhunski rad, ima problem da njegovo vodstvo neće još dugo biti u stanju osiguravati sredstva za najam iste. Također, usprkos tome što je danas u Zagorju mnogo više djece u stolnoteniskim dvoranama, nego naprimjer prije pet godina, svi prisutni na kampu se slažu da je u zadnje vrijeme sve teže doći do novih članova stolnoteniskih škola – zaključio je s žaljenjem Vrančić.
Na kampu je bio i predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, koji je tom prilikom podijelio i licence trenerima s područja Krapinsko-zagorske županije.
– U Zagorju se održao odličan kamp, a i sve više cijela Hrvatska ide tim putem. Regije se moraju udruživati. Zagorje je svakako pozitivan primjer razvoja stolnog tenisa. Po turnirima se vidi da se radi dobro i da klubovi iz te regije sudjeluju s mnogo klinaca. To je ono što zanima HSTS i iza čega ćemo uvijek stati. Kao što smo i dosad radili. Bitna je masovnost, a iz te masovnosti izaći će dobri igrači – istaknuo je Zlatko Pospiš, predsjednik HSTS-a.

Preneseno s www.hsts.hr

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti