Search
Close this search box.

ŽUPANIJSKI KAMP U ZABOKU

U Zaboku je protekli vikend po prvi put održan stolnoteniski kamp za igrače i još bitnije trenere sa područja Krapinsko-zagorske županije. U tri dana na kampu je prisustvovalo šest trenera iz tri zagorska kluba. Klanjčić i Gospočić iz STK Stubica, Puljko i Krkalo iz STK Zagorec, Vrančić i Tršinski iz Zaboka te nekoliko igrača iz već spomenutih klubova.

Učenje i demonstracija tehničkih elemenata su bili u prvom planu. Napredak u tehnici igrača mlađih dobnih kategorija sa područja Krapinsko-zagorske županije bi, prema zaključku prisutnih trenera, u budućnosti trebao biti prioritet. Kvalitetni temelji bi bili odličan preduvjet za stvaranje seniorskog kadra. Jedan od dugoročnih ciljeva županijskog stolnoteniskog saveza KZŽ je da kroz desetak godina Zagorje ima barem tri do četiri kluba koja bi se natjecala u prvoligaškim natjecanjima.
U prilog tome ide i još jedna ideja. Kroz nekoliko godina krenut će sa radom i centar u kojem bi, u cilju boljeg i bržeg napretka, trenirali najperspektivniji kadeti s područja Krapinsko-zagorske županije, ali koji bi istovremeno igrali i dalje za svoje matične klubove (STK Zagorec, STK Stubica, STK Stubaki, STK Zabok…).
Naravno, Luka Vrančić spomenuo je probleme s kojima se susreće većina marljivih sredina koji rade sa djecom:
– Nedostatak prostora za rad, većina klubova ima dvorane u svojim mjestima koje im se ustupaju na korištenje dva puta tjedno u kasnim večernjim satima. Tu je iznimka jedino Zabok, a u takvim uvjetima je nemoguće kvalitetno raditi s bilo kojim uzrastom. Na taj problem veže se i nedostatak sparinga. Perspektivna djeca u kategoriji kadeta ostaju bez kvalitetnog sparinga. Financijske probleme nema smisla posebno naglašavati kad su oni ionako sveprisutni – istaknuo je Vrančić.
Tu su još ograničenja u nedostatku trenerskog kadra. To ne znači da postojeći treneri ne žele raditi ili ne znaju, nego su većina entuzijasti koji to rade iz ljubavi, a zbog svog redovnog posla, koji im osigurava egzistenciju, limitirani su da bi i kvalitetom i kvantitetom bolje podržali perspektivniju djecu. Jedina iznimka Luka Vrančić.
– Unatoč spomenutim problemima duboko smo uvjereni da će Zagorje nakon Klare Cakol ubrzo izbaciti još ponekog reprezentativca – zaključio je Vrančić.

Preneseno sa www.hsts.hr

1. HL – zapad – muški

3. HL – regija srednja Hrvatska – muški

Pratite naš Facebook

STK ZABOK YOUTUBE

Arhiva vijesti